Πηνελόπη Η. Παπανικολάου

Γραμματειακή Υποστήριξη

Γλώσσες

Ελληνικά, ΑγγλικάΟνομάζομαι Παπανικολάου Πηνελόπη και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Μετεκπαδεύομαι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο τετραετές πρόγραμμα της Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ), αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θεραπείας Οικογένειας (European Family Therapy Association, EFTA).

Έχω ολοκληρώσει την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Επιλόχεια Διαταραχή), ενώ στα πλαίσια της εθελοντικής και ερευνητικής μου εργασίας ασχολήθηκα και μελέτησα ενήλικο κλινικό πληθυσμό στα Ψυχιατρικά Τμήματα του Δαφνίου και του Αττικού Νοσοκομείου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω ασκήσει καθήκοντα γραμματέως σε ιδιωτική οδοντιατρική κλινική καθώς και στο Κέντρο Ημέρας «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ», τα οποία αφορούσαν κυρίως την υποδοχή των πελατών, την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτησή τους, τη διαχείρηση κλήσεων και e-mail και τέλος την τήρηση και αρχειοθέτηση αρχείων και φακέλων.

Οι επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες, η ικανότητα στη σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και στη σωστή διαχείρηση του χρόνου είναι μερικά από τα όπλα που κέρδισα από τις παραπάνω εργασιακές εμπειρίες, ενώ προσωπικά χαρακτηριτικά όπως η υπευθυνότητα, η αφοσίωση, η αξιοπιστία και το ομαδικό πνεύμα με βοηθούν ώστε να ανταποκρίνομαι άρτια στα καθήκοντά μου στελεχώνοντας τη θέση της γραμματειακής υποστήριξης στο γραφείο της Εταιρείας « Παυλάκης και Συνεργάτες ΑΕΔΕ».

Σπουδές

  • Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2018)
  • Δίπλωμα μεταπτυχιακής εξιδείκευσης στη Σχολική Ψυχολογία από τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ.) (2019)
  • Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα "Συγχρονική και Διαχρονική μελέτη Μ.Α.Ν.Ε" για τις ακούσιες νοσηλείες σε Ψυχιατρεία και Ψυχιατρικά Τμήματα - Μελέτη των Ψυχωσικών Συμπτωμάτων στη Συμπεριφορά των Ψυχωσικών Ασθενών.