Νέα & Δημοσιεύσεις

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ

Τον Μάιο του 2015 χτυπά κεραυνός τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού εν ώρα λειτουργίας. Από τον κεραυνό τραυματίζεται ελαφρά ένα γκρουπ τουριστών και σοβαρά μία Λετονή τουρίστρια η οποία μετά από μήνες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση τελικά αποβιώνει. Το γραφείο μας εκπροσωπεί την οικογένεια της θανούσας σε αγωγή αποζημίωσης για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

Ρουμάνος ναυτικός συνθλίβεται από την πόρτα ανελκυστήρα σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Λιβερίας και αποβιώνει 5 ημέρες αργότερα, επειδή η πλοιοκτήτρια δεν μερίμνησε για τη αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο στην ξηρά. Απώλεια διατροφής και ικανοποίηση ψυχικής οδύνης στη σύζυγο.

Γ.Ν.Α. ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

Με απόφαση του ΣτΕ δίνεται τέλος στον σφοδρό δικαστικό αγώνα που ξεκίνησαν κατά του Γ.Ν.Α. Ερυθρός Σταυρός οι γονείς νεαρού πολυτραυματία σε τροχαίο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ασθενοφόρο κατά την διακομιδή του από τον Ερυθρό Σταυρό στο ΚΑΤ για αντιμετώπιση των καταγμάτων σπονδυλικής στήλης, επειδή το προσωπικό του «Ερυθρός Σταυρός», παρά τα φανερά συμπτώματα, δεν αντελήφθη ότι ο ασθενής είχε υποστεί αιμορραγία στον εγκέφαλο και δεν του χορήγησε την κατάλληλη αγωγή, με αποτέλεσμα να αποβιώσει ακριβώς κατά την άφιξη του ασθενοφόρου στο ΚΑΤ.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Φυλακισμένοι απεβίωσαν στο κελί τους στις Φυλακές Κορυδαλλού λόγω φωτιάς που άναψαν οι ίδιοι για διαμαρτυρία και φούντωσε χωρίς να μπορέσουν να την περιορίσουν.  Κρίθηκε αμετάκλητα ότι, παρά το συντρέχον πταίσμα των θυμάτων, υπήρξε ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου λόγω ελλιπών μέτρων πυροπροστασίας και καθυστέρησης των αρμοδίων οργάνων στην πυρόσβεση και στον απεγκλωβισμό των φυλακισμένων.

ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από την πυρκαγιά στο Μάτι κάηκαν χιλιάδες σπίτια και οχήματα. Λόγω της γρήγορης εξάπλωσης, πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και είτε εγκλωβίστηκαν και κάηκαν στα σπίτια τους είτε έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαφύγουν πεζή ή με τα αυτοκίνητά τους, καθώς παγιδεύτηκαν λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκλήθηκε. Επίσης υπήρξαν άνθρωποι που πνίγηκαν στην θάλασσα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Η εταιρεία μας έχει αναλάβει την άσκηση συλλογικής  αγωγής αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΕΣ ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» 

Το γραφείο μας εκπροσώπησε 10 ασθενείς που χειρουργήθηκαν στην καρδιά στο ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» υπέστησαν εγκαύματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας σε διάφορα σημεία του σώματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης Αν και το Νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι το συμβάν ήταν τυχαίο και οφειλόταν στις συνθήκες των ασθενών (σακχαρώδης διαβήτης) τελικά αποδείχθηκε ότι τα περιστατικά οφείλονταν στην πλημμελή γείωση της χειρουργικής αίθουσας.

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΕΚΑΒ

Συγκλονίζεται το Πανελλήνιο όταν τον Ιανουάριο του 2001 ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, μεταφέροντας ηλικιωμένο ασθενή από τα Δωδεκάνησα στην Αθήνα, πέφτει και συντρίβεται στο Αιγαίο Πέλαγος, παρασύροντας στον υγρό τάφο και τους 5 επιβαίνοντες. Το γραφείο μας εκπροσώπησε τους συγγενείς των δύο εκ των πέντε θυμάτων.

ΝΑΥΑΓΙΟ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ”

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 έξω από το λιμάνι της Πάρου έλαβε χώρα η δεύτερη πιο πολύνεκρη ναυτική τραγωδία στα ελληνικά χρονικά, όταν το Ε/Γ – Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ – λόγω σωρείας παραβάσεων κανόνων ασφαλούς πλοήγησης και λοιπών κανονισμών ασφαλείας – προσέκρουσε στις νησίδες «Πόρτες»  και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 81 επιβάτες. Το γραφείο μας εκπροσώπησε επαξίως τις οικογένειες 20 θυμάτων, καθώς και ικανό αριθμό επιζώντων, στη δικαστική επιδίωξη αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης.

ΠΤΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ FALCON

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999 το υπουργικό αεροσκάφος τύπου Falcon μεταφέροντας τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και τη συνοδεία του στο Βουκουρέστι για τη  Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών, έχασε απότομα ύψος  και όσοι δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, χτύπησαν θανάσιμα στα τοιχώματα. Από τα 7 θύματα, το γραφείο μας εκπροσώπησε την οικογένεια ενός μέλους του πληρώματος.

ΝΑΥΑΓΙΟ DON RICARDO ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΑ

Το Νοέμβριο του 1997, στο δίαυλο της Κέας, το φορτηγό πλοίο DON RICARDOεμβολίστηκε από το συριακό πλοίο MUHIEDDINE VII και βυθίστηκε αύτανδρο με το 5μελές πλήρωμά του, αποτελούμενο από 1 ρώσσο και 4 λιθουανούς ναυτικούς. Κατόπιν συντηρητικής κατάσχεσης του συριακού πλοίου και σφοδρού δικαστικού αγώνα, το γραφείο πέτυχε την αποζημίωση των οικογενειακών του πληρώματος.

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ

Από κακή συνεννόηση με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, ο πιλότος ουκρανικού Γιάκοβλεφ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αποπροσανατολίστηκε, με αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους στα Πιέρια Όρη και τον χαμό και των 72 επιβαινόντων. Το γραφείο εκπροσώπησε τις οικογένειες των 27  εξ αυτών (συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών του πληρώματος), επιτυγχάνοντας αποζημίωση τόσο από την ουκρανική αεροπορική εταιρία Aerosvit όσο και από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΡΠΥΛΟΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΥ «ΚΩΣΤΑΚΟΣ»

Κατά τη διάρκεια ναυτικής στρατιωτικής άσκησης έξω από τη Σάμο, το ε/γ – ο/γ «ΣΑΜΑΙΝΑ» εμβόλισε και βύθισε την τορπιλο-πυραυλάκατο «ΚΩΣΤΑΚΟΣ», παρασύροντας στον υγρό τάφο 4 νεαρούς (υπ)αξιωματικούς, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν. Το γραφείο μας εκπροσώπησε τους διασωθέντες στην επιδίωξη χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής τους βλάβης, αλλά και τις οικογένειες των 4 αδικοχαμένων, επιτυγχάνοντας αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση ψυχικής οδύνης τόσο από την πλοιοκτήτρια εταιρία του «ΣΑΜΑΙΝΑ» όσο και από το Ελληνικό Δημόσιο, καθόσον κρίθηκε ότι υπήρξε υπαιτιότητα και των δύο πλοίων για το τραγικό συμβάν.